Významné zkvalitnění výuky Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů na České zemědělské univerzitě v Praze přinese zcela nové a moderní výukové centrum. Jde o ojedinělý projekt v Česku i ve střední Evropě.
Výjimečnost projektu spočívá v kombinaci reálných výrobních provozů, jako jsou masný, mlékárenský, pekařský, pivovarnický či moštárenský úsek. Díky novému Potravinářskému pavilonu si studenti budou moci doplnit teorii o tolik potřebnou praxi, protože jim umožní nejen sledovat, ale také se aktivně zapojit do výrobního procesu. Výukové centrum bude vybaveno špičkovými potravinářskými a gastronomickými technologiemi, které umožní inovativní přístupy. Provoz umožní studentům poznat celý řetězec zpracování potravin, a to od výroby jednotlivých surovin přes jejich technologické zpracování až po využití v gastronomii a v neposlední řadě zhodnocení potravin u výživových poradců z hlediska jejich nutriční hodnoty.
03.05.2023
V rámci naší spolupráce se středními stavebními školami různých regionů jsme vzali studenty 3. ročníku Střední stavební školy v Hradci Králové. Studentům jsme představili dvě vlastní stavební realizace.
Číst více06.04.2023
Studenty z jihlavské Střední školy stavební jsme v rámci vzdělávání vzali přímo na realizovanou zakázku stavby nového centrálního urgentního pavilonu v Nemocnici Pardubice.
Číst více11.11.2022
Pavilon E2 Městské nemocnice Ostrava přivítá první pacienty. První etapa jeho komplexní přeměny je u konce, neutěšené prostory dostaly zcela nový ráz, vznikly desítky nových místností, vystavěno bylo další zázemí pro zdravotníky i pacienty.
Číst více10.10.2022
Na České zemědělské akademii v Humpolci se konal pátý ročník soutěže Cihla k Cihle, do které se přihlásilo sedmnáct dvoučlenných týmů. Letošním společným zadáním soutěže bylo postavit rodinný dům, který bude složen minimálně ze dvou částí – kvádru a krychle.
Číst více