Významné zkvalitnění výuky Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů na České zemědělské univerzitě v Praze přinese zcela nové a moderní výukové centrum. Jde o ojedinělý projekt v Česku i ve střední Evropě.
Výjimečnost projektu spočívá v kombinaci reálných výrobních provozů, jako jsou masný, mlékárenský, pekařský, pivovarnický či moštárenský úsek. Díky novému Potravinářskému pavilonu si studenti budou moci doplnit teorii o tolik potřebnou praxi, protože jim umožní nejen sledovat, ale také se aktivně zapojit do výrobního procesu. Výukové centrum bude vybaveno špičkovými potravinářskými a gastronomickými technologiemi, které umožní inovativní přístupy. Provoz umožní studentům poznat celý řetězec zpracování potravin, a to od výroby jednotlivých surovin přes jejich technologické zpracování až po využití v gastronomii a v neposlední řadě zhodnocení potravin u výživových poradců z hlediska jejich nutriční hodnoty.
16.09.2022
Výstavba areálu Základní školy v Šeberově byla slavnostně zahájena. Po dokončení všech prací na začátku roku 2025 pojme moderní budova 14 kmenových tříd, odborné učebny, kuchyni s prostornou jídelnou, zázemí pro pedagogy i navazující sportovní halu.
Číst více08.09.2022
V Národním technickém muzeu v Praze zazněla jména vybraných projektů letošní Stavby roku. V jubilejním 30. ročníku bylo na titul nominováno 31 staveb. Celkem soutěž má 79 přihlášených tuzemských projektů a čtyřmi stavby ze zahraniční.
Číst více28.06.2022
Slavnostního přestřihnutí pásky a slova se ujali rektor ČZU Petr Sklenička, děkan FAPPZ Josef Soukup, ministr zemědělství Zdeněk Nekula, ředitel VCZZP David Farský, prezidentka Potravinářské komory Dana Večeřová a ředitel PKS stavby Jaroslav Kladiva.
Číst více20.04.2022
Stavba nové sportovní haly na Studentské ulici ve Žďáře nad Sázavou staví Kraj Vysočina společně s městem Žďár nad Sázavou. Novostavba bude hotová v červnu příštího roku a kromě hlavní haly nabídne i dva menší cvičební sálky.
Číst více